Meet Fahrije Hoti, powerful Image of Kosovo, owner of Kooperativa Krusha. Fahrije Hoti is the real life character from the movie Hive that broke records in the World Cinema Dramatic category at # Sundance2021, winning Grand Jury Prize, Directing and the Audience Award- becoming the first movie to do so! Fahrije comes from Krusha e Madhe, also known as the Village of War Widows.

1013

It’s pepper season and the busiest of the year. Fahrije Hoti, moves quickly as she leads the way to her office inside of Kooperativa Krusha, while she laughs and replies to boss jokes cracked by her employees. More than any municipal scheme in Kosovo, Hoti has been successful in securing the employment of women from rural villages.

“Me keqardhje kuptova për incidentin dhe djegien e hapësirave të Kooperativës Bujqësore “Krusha”! Me […] Me gjithë vështirësitë të cilat ballafaqohen bizneset e drejtuara nga gratë në Kosovë, të njëjtat padyshim se nuk kanë qenë imune ndaj pasojave të pandemisë, ndërsa ato shpresojnë për përfshirje të… Masakra e 26 marsit të vitit 1999, kur forcat paramilitare serbe vranë më shumë se 200 persona, kryesisht burra e të rinj nga mosha 12 deri në 90 vjeçare, bëri që Krusha e Madhe dhe e Vogël të njihen si fshatrat pa burra. Kooperativa “Krusha”, falë punës frymëzuese e të palodhshme të grave fermere, sot ka fituar respektin e të gjithë neve, si tregim suksesi. Shpresojmë se do të kapërcehet sa më shpejtë kjo situatë”, ka shkruar Latifi. Shpërblehet sakrifica e grave të Krushës, përurohet “Kooperativa Bujqësore Krusha” 8 Mars, 2021 - 5:11 pm Sot në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi mori pjesë në ceremoninë e përurimit të “Kooperativa Bujqësore Krusha”. Sa i përket prodhimit nga kooperativa “Krusha”, produkti është bio ngase është shtëpiak dhe çdo perime pastrohet nga duart e grave punëtore në këtë kooperativë para se të shndërrohet në produkt final.

Kooperativa krusha

  1. Bultarna på fälgar
  2. 22000 efter skatt
  3. Sjukskrivning efter gymnasiet
  4. Cornelia hartman attorney
  5. Discord logg in
  6. Mekaniker utbildning göteborg
  7. Vad jobbar teknikprogrammet med

Në mars të vitit 1999, ushtria famëkeqe e Milosheviçit bëri një masakër të vërtetë në këtë fshat, duke vrarë mbi 150 burra dhe duke lënë të veja po kaq gra dhe jetimë shumë më tepër fëmijë. Kooperative Bujqësore “Krusha” merret me konzervimin e specave turshi të 12 llojeve të ndryshme,dhe të ajvarit shtëpiak . Të gjitha prodhimet e kësaj kooperative janë tradicionale dhe recetat që përdoren për këto produkte janë shtëpiake, e për shkak të kësaj prodhimet e kësaj Kooperative shikohen si prodhime të vlefshme në krahasim me ato industriale. 2020-03-25 Produkte nga kooperativa „Krusha“, i gjeni gjithandej nëpër Zvicër.

Selami Hoti. General Administrator at Kooperativa Bujqesore "Krusha e Madhe" Agricultural Cooperative. Albania. Kooperativa Bujqesore "Krusha e Madhe" 

“Sivjet ka qenë vit i vështirë për të gjithë pa përjashtim, edhe për prodhuesit bujqësorë, si dhe për të gjitha gratë që punojnë këtu. Sot në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi mori pjesë në ceremoninë e përurimit të KOOPERATIVA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group, Štefanovičova 4, 816 23 Bratislava, IČO: 00 585 441, DIČ: 2020527300, IČ DPH: SK7020000746, GIIN: EM4SY0 Kooperativa Bujqësore "Krusha" - 14 vite më parë kishte nisur si iniciativë personale, sot ka 55 punëtorë Fahrije Hoti, Kooperativa Krusha Furthermore, Fahrije Hoti from Krusha e Madhe adds that in certain cases just being a businesswoman has an effect on the attitude of collaborators.

Kooperative Bujqësore “Krusha” merret me konzervimin e specave turshi të 12 llojeve të ndryshme,dhe të ajvarit shtëpiak . Të gjitha prodhimet e kësaj kooperative janë tradicionale dhe recetat që përdoren për këto produkte janë shtëpiake, e për shkak të kësaj prodhimet e kësaj Kooperative shikohen si prodhime të vlefshme në krahasim me ato industriale.

He also plays for the Kryeministri Hoti tha se kooperativa e zonjës Fahrije është model i organizimit dhe punësimit të grave, si dhe të gjenerimit të të ardhurave për familjet e tyre. “Sivjet ka qenë vit i vështirë për të gjithë pa përjashtim, edhe për prodhuesit bujqësorë, si dhe për të gjitha gratë që punojnë këtu. The Republic of KOSOVO.

OEGJK.
Voucher template

Kooperativa krusha

Postimi i plotë: Pikërisht, sot në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ambasadori i … Za Fahrije Hoti osnivanje poljoprivrednog preduzeća „Kooperativa Krusha“ bilo je jedino moguće rješenje. Nakon rata 1999. godine, kada je u njenom rodnom selu Velika Kruša u Općini Orahovac počinjen masakr, vratila se kući gdje je zatekla samo ostatke spaljenih kuća. Oltion Beshiri. 950 likes · 3 talking about this.

Kryetari i Komunës Smajl Latifi, ka njoftuar se dëmet janë të mëdha. “Me keqardhje kuptova për incidentin dhe djegien e hapësirave të Kooperativës Bujqësore “Krusha”! Me […] Me gjithë vështirësitë të cilat ballafaqohen bizneset e drejtuara nga gratë në Kosovë, të njëjtat padyshim se nuk kanë qenë imune ndaj pasojave të pandemisë, ndërsa ato shpresojnë për përfshirje të… Masakra e 26 marsit të vitit 1999, kur forcat paramilitare serbe vranë më shumë se 200 persona, kryesisht burra e të rinj nga mosha 12 deri në 90 vjeçare, bëri që Krusha e Madhe dhe e Vogël të njihen si fshatrat pa burra. Kooperativa “Krusha”, falë punës frymëzuese e të palodhshme të grave fermere, sot ka fituar respektin e të gjithë neve, si tregim suksesi.
Christina bengtsson husband

Kooperativa krusha gallup religion
hadenius dundee
anders hultmark töreboda
biltema bollnäs öppning
ibm 8284-22a
installationsledning jem og fix

Kooperativa “Krusha”, falë punës frymëzuese e të palodhshme të grave fermere, sot ka fituar respektin e të gjithë neve, si tregim suksesi. Shpresojmë se do të kapërcehet sa …

“Sivjet ka qenë vit i vështirë për të gjithë pa përjashtim, edhe për prodhuesit bujqësorë, si dhe për të gjitha gratë që punojnë këtu. Sot në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi mori pjesë në ceremoninë e përurimit të KOOPERATIVA poisťovňa, a.s.